Киргизстан ще промени националното си знаме. Това стана ясно, след като

...
Киргизстан ще промени националното си знаме. Това стана ясно, след като
Коментари Харесай

Киргизстан променя националното си знаме

Киргизстан ще промени националното си знаме. Това стана ясно, откакто Народното събрание на страната утвърди законопроект за изменение на държавия байрак на второ и трето четене.

" Днес, 20 декември, на съвещание на Върховния съвет депутатите разгледаха и утвърдиха на второ и трето четене законопроект " За изменение и допълнение на Закона на Киргизката република  " За държавните знаци на Киргизката република ", заяви представител на Народното събрание пред " Спутник ".

Председателят на Народното събрание Нурланбек Шакиев и депутатът Улан Примов предизвикаха плана за смяна на знамето, който беше подсилен и от президента на Киргизстан Садир Джапаров.

Законопроектът предлага вълнообразната форма на слънчевите лъчи, ситуирани към така наречен " тундук " (горна част на юртата), да се промени на права, така като сегашната форма основава асоциация със слънчоглед, който няма връзка със селското стопанство на страната.

Правите лъчи, от своя страна, ще припомнят за слънчевите лъчи.

Въпросът провокира сериозен спор в киргизките обществени медии, като доста консуматори не утвърдиха измененията в знамето.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР